Για να λειτουργεί η μνήμη.

Οι υπομνήσεις των επετείων μιας γέννησης, ενός θανάτου, μιας σημαντικής ημερομηνίας καλλιτεχνικού έργου, που πραγματεύονται από τη στήλη τους ¨ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ¨
http://tar.gr/forum/viewtopic.php?p=5589#5589 ο Γιώργος Τοσικιάν και ο Πάρης Κερκέτσος, νομίζω πως είναι σημαντικές για όλους μας.
Ανακαλούν σημαντικά γεγονότα της ζωής μέσα από τους πρωταγωνιστές των τεχνών και των έργων κάθε εποχής, κάθε είδους τέχνης, που επεκτείνεται, από τη μουσική, περιφέρεται στη ζωγραφική, στον κινηματογράφο, τους λογοτέχνες, τους ποιητές και εν γένει, σε όσους συνέβαλλαν στη αέναη διαμόρφωση του παγκόσμιου Πολιτισμού.
Θεωρώ πως είναι ένα από τα στολίδια του TaR και είναι από εκείνα που ξεκινάω κάθε μέρα, ανοίγοντας τον υπολογιστή μου. Δεν είναι εύκολη μια τέτοια στήλη που απαιτεί κεραίες που να αντιλαμβάνονται ποιο είναι το ενδιαφέρον ενός κοινού γύρω από το παρελθόν (και το παρόν) των προσώπων και των χρονικών στιγμών που στιγμάτισαν εποχές, είδη τεχνών, πρόσωπα και χρόνους. Απαιτεί (μια τέτοια δουλειά) όσφρηση γύρω από τις καλλιτεχνικές δράσεις των ¨δικών μας¨ ανθρώπων, ή όσων μας ενδιαφέρει η συμμετοχή και η δράση τους σε παρελθόντες και νεότερους χρόνους.
Θα παρακαλούσα αυτό το ¨δικών μας¨ να μην το παρεξηγήσετε και να κατανοηθεί πως οι δύο συνεργάτες της στήλης, δεν θα μας εγκλωβίσουν ποτέ σε σαθρά καλλιτεχνικά πρόσωπα και δημιουργήματα, για τον απλούστατο λόγο πως δεν ¨κάθεται¨ στους ίδιους ένα άδειο περιεχόμενο τέχνης, αλλά και για τον λόγο πως γνωρίζουν την υπόσταση του συγκεκριμένου διαδικτυακού TaR.
Θέλησα να αναφερθώ σε αυτήν την πλευρά του TaR για να υπογραμμίσω πως τέτοιες στήλες, παίζουν σημαντικό ρόλο στη φυσιογνωμία ενός περιοδικού που δίνει τη δυνατότητα να δεις και να ακούσεις τις δημιουργικές δυνάμεις ενός παγκόσμιου σύμπαντος που τον διαμορφώνουν οι άνθρωποι και το πνεύμα τους…

(29/4/2010, με αφορμή μια στήλη του TaR)

Advertisements

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in Από 4/2010 και μετά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s