Η Κίνα του Ολυμπιακού πνεύματος…

Ο διεθνής εμπαιγμός πλέον είναι ακαταμάχητος. Σε αφοπλίζει. Είμαστε όλοι θεατές ενός παράλογου θεάματος. Η προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων στην Κίνα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών, την ίδια τη στιγμή που, κάτω από τη μύτη τους διαδραματίζεται το πιο άγριο και απάνθρωπο έγκλημα που έρχεται σε αντίθεση με κάθε σκέψη (και πνεύμα) περί Ολυμπισμού.
Αναφέρομαι στο θέμα με αφορμή το ειδησάριο της 15/4/08 των εφημερίδων.
Η αχανής (και χαοτική) Κίνα, θεωρείται «πρώτη απ’ όλες τις χώρες στις θανατικές καταδίκες»! Εκεί εκτελούνται 22 κρατούμενοι την ημέρα, πράγμα που σημαίνει πως «374 εκτελέσεις στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων» (Ελευθεροτυπία 15/4/08 )! Η Βρετανίδα διευθύντρια της οργάνωσης για τους αγώνες, Κέιτ Αλέν, ασκεί πιέσεις, άκουσον -άκουσον, για να «μειωθεί ο αριθμός των αδικημάτων», όχι βεβαίως για να εκλείψουν αυτά τα απεχθή εγκλήματα… Από την άλλη, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει πως ο πραγματικός αριθμός προσεγγίζει τα 8.000 άτομα το χρόνο.
Και η τραγωδία τελειωμό δεν έχει. Οι βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, η ασύστολη παιδική εργασία, το εμπόριο παιδιών και η παντελής ανελευθερία των πολιτών σε συνδιασμό με την ανυπαρξία ατομικών δικαιωμάτων, φτιάχνουν ένα τοπίο ζοφερό, αναχρονιστικό, φασιστικό!
Να μιλάμε για τον «Κόκκινο φασισμό» που κάποτε θεωρούσαμε πως δεν υπάρχει, αφού δεν συνάδουν τα ουμανιστικά ιδανικά με τις ιδεολογικές φασιστικές παραμορφώσεις; Η Κίνα του Ολυμπισμού, από τώρα, μας δείχνει πως ΟΛΑ είναι προς αμφισβήτηση.
Και πως θα πρέπει να μάθουμε να ντρεπόμαστε, όταν οι μύθοι πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι…
Μπλιαχχχχχχχχ……..

(στις 17/4/08 )

About Νότης Μαυρουδής

Κιθαριστής-Συνθέτης-Μουσικοπαιδαγωγός-Αρθρογράφος τύπου και ραδιοφώνου-Διευθυντής του www.tar.gr
This entry was posted in Καταχωρήσεις πριν από 4/2010. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε